Bali - Budapest

2010. november 6., szombat

The grand opening…

gamelanGamelánosok

Október 26-a fontos dátum volt Dion és családja életében. Ez volt a családi templom megnyitójának utolsó napja. Az ünnepségsorozat körülbelül egy hónapig tartott, és természetesen a finálé egybeesett a teliholddal.

komang&her brotherKomang és öccse

Számomra nagyon furcsa az a fajta elhivatottság ami a Balinéz, hindu embereket jellemzi: nap mint nap rengeteg időt, energiát és pénzt áldoznak a vallásuk gyakorlására. Kezdve a kis áldozatok megvásárlásával / elkészítésével amit a napi imádságaikhoz használnak egészen addig, hogy a  viszonylag szegény emberek vagyonokat költenek a családi templom építésére és annak megnyitójára.

ceremony 2     ceremony 5

ceremony 3Interaktív előadás: balra Bagus 1

Mi 26-ára voltunk hivatalosak, Dion minden jó szándéka ellenére eléggé unatkoztunk, ugyanis ezen az estén balinéz-indonéz komédiával szórakoztatták a színészek a közönséget. A jelmezek érdekesek voltak, de persze semmit sem értettünk a szövegből. Leginkább a stand up comedyre hajazott a performance. 

ceremony 6

ceremony 7  Vicces kosztümök és maszkok

Először azt gondoltam, hogy ez valami régi komédia amit előadnak. Aztán amikor az egyik szereplő egyértelműen motort imitált, akkor kezdett gyanús lenni. De csak akkor győződtem meg róla, hogy ezek igenis aktuális poénok, amikor egy nőnek öltözött férfi belibbent egy ‘louis vuitton’ táskával…

Nincsenek megjegyzések: