Bali - Budapest

2010. november 10., szerda

Balicicák, és egyéb állatfajták

Balicica: szinte mind kóbor cica. Különleges ismertetőjegyük, hogy kb 99%uknak nincs farkuk, Bali cat vagyis a farkuk helyén egy kis csonk van. Eleinte találgattuk, hogy vajon mi okozza ezt: a betegségtől a kegyetlen csonkításig sok tippünk volt. Végül megkérdeztük Diont. Azt mesélte, hogy a gyerekkorában még az volt a normális, ha volt farka a macskáknak, ám egy generáció óta már farok nélkül születnek.

Balikutyus: sajnos közülük is csak nagyon keveseknek van gazdájuk. bali dog Legtöbbjük betegnek tűnik, főleg rühesnek és nagyon sajnálatra méltónak. A mi házunk környékén mindig egy félénk dán dog szerű kutyus sündörög. Én személy szerint egészen megkedveltem. Egyszer egy egész mahimahit lopott el a grillsütőnkről, igaz azt az akcióját két cicával közösen kivitelezte. (de én tudom, hogy ő fundálta ki az egészet!)

Majmocskák: sokszor az út mellett koldulnak kaját, de találkoztunk velük a Batur csúcsán is.Bali monkey Szerintem szörnyen aranyosak, persze, ha nem mégy túl közel az vezérhímhez.

A monkey forestben még nem voltunk, állítólag ott szörnyen szemtelenek és lopósak. Persze olyankor “véletlenül” mindig ott terem egy balinéz, aki némi pénzért visszaszerzi az ellopott szemüvegeket.

‘Cukcuk’: ezek a pici gyíkocskák mindenhol ott vannak. Mint az őrült rohangálnakcukcuk a falakon - a házon kívül és belül is. Nagyon cukik. Sajnos van egy rossz szokásuk: szeretnek rituális öngyilkosságot elkövetni ajtónkkal: odazár(at)ják magukat. :(


‘Tokké’: ez is egy gyíkféle, én még sosem láttam, de a hangját minden éjjel halljuk. Kb.2-3 ilyen lény él a házunk számunkra rejtett zugaiban.


Néhány postomban már említettem, hogy vannak olyan állatok amiket nem igazán látunk szívesen. De belátom, hogy mindent meg lehet szokni. Elértünk arra a pontra, hogy nyelünk egyet és folytatjuk a nasi gorengünk belapátolását, ha látunk egy:

csótány

Csótány(t): vannak, néha bejut egy-egy a házba, de akkor ráeresztjük Baygont.





Patkány(t): sok helyen találkoztunk már, szerencsére a házunkban eddig nem. Volt, hogy enni készültünk egy warungban, amikor elfutott mellettünk egy.

“mókus, mondjátok, hogy mókus volt…!”

2010.11.10. 03:36 (Kiigazítás: Patkány) A kanapén ülök. Őszy és Balázs a hálószobánkban. Fél órája próbálnak levadászni egy nagy egeret / kis patkányt - mindenkinek a fantáziájára bízom. Ez idő alatt a hangokból ítélve a “nem kéne bántani…”-tól eljutottak a “k####ra meg fogsz halni!”-ig időközben egy csótány is előröppent a szekrény mögül. Az idill teljes. A csatazajok közti csendet csak az Xbox hűtőjének surrogása töri meg…

2010.11.10. 04:21 A helyzet változatlan…

2010.11.10. 04:30 Mission completed!

patkányfogóteam RATHUNTER

4 megjegyzés:

Livi írta...

Lili drága, legalább azt az egy kutyust etesd kicsit, meg adj neki friss vizet. Légysziiii! :)
Legalább amíg kint vagy addig legyen jó dolga :)

Tekla Kocsis írta...

Mindent, de tényleg mindent elviselnék a "kis patkány, nagy egér" nevezetű állaton kívül...
Illetve, talán nem halnék bele, de Bali megismerné az európai lányok hangos jajveszékelését (sikítós visítós felhördülés) :) annyira irtózom tőlük :$ :)

egyébként egy tök aranyos és kis vicces post lett, írj minél többet Lili! :)

szamócalány írta...

Livi: oksa!
Tekla: Köszi :)

Léna írta...

Szerintem ha Lívi lakna kint egy egész állatfarmot tartana fent kóbor állatok számára :)
A patkány írtós leírásod nagyon érzékletes volt, sokat nevettem rajta:D