Bali - Budapest

2010. október 13., szerda

Esős-illatos kelet

Visszatérve Denpasarból Cseszi azzal a hírrel fogadott minket, hogy megvette a repülőjegyét Budapestre.* Tehát 2hét múlva hazarepül és itt hagyja boldog kis "kommunánkat". Mivel az elutazás előtt minél többet szeretne látni még Baliból, tegnap kis motoros túrára indultunk a környező hegyekbe.

Balázzsal közös motorral mentünk, így volt időm nézelődni. Egyszerűen fantasztikus a kilátás: pálmafákkal szegélyezett rizsteraszok, hihetetlenül zöld erdők. Isteni friss a levegő (persze csak ha nem ragadunk a keskeny hegyi szerpentinen egy fekete füstöt pöfékelő teherautó mögött).
Ami viszont teljes rajongást vált ki belőlem: a napon száradó szegfűszeg illata! Olyan mintha direkt az én kedvemért szárítanák az utak mellett…



Tehát a kis kiruccanás nagyon jól indult. Tekintettel a szikrázó napsütésre: bikinifelsőben és forrónaciban feszítettem a motoron. Tartaléknak egy kis felső, ha fáznék a hegyen… Tanulva a denpasari útból Balázs a motorba rejtette az esőkabátokat (persze én tiltakoztam - szerencsére sikertelenül). Ugyanis kissé magasabbra mentünk, mint számítottunk, elkezdett esni az eső, és marhára fáztunk. Mindenesetre megnéztünk egy vízesést és messziről 2 krátertavat is. Aztán fogvacogva hazaindultunk.

waterfLL1 091

Az egyik tó madártávlatból. Igazság szerint nem is mentünk közelebb, mert már fél6 volt és itt 6kor már koromsötét van.

waterfLL1 194

*kis magyarázatra szorul Cseszi hirtelen hazautazása: sajnos Dengue láza volt (szúnyogok terjesztik, 1hetes magas lázzal jár, igazából nincs rá gyógyszer, csak folyadékpótlás és vitaminok) kórházban is töltött 5napot. Bali csak kevéssé fertőzött Dengue-ügyileg (valószínű Cseszi Lombokon szerezte) de ha még egyszer elkapná, hatványozódna a betegség és a szövődményeinek kockázata (pl. belső vérzések).

1 megjegyzés:

Zizi írta...

Szia!

A párom 2004-2005-ben utazott a világ körül (396 napig) és ő is Balin kaphatta el a dengue lázat, de már Szingapúrban jött rajta ki. Ő kórházba került, szerencsére a vérátömlesztést megúszta, de az állapota alapján itthon már vérátömlesztést adtak volna neki!

Végül ő is úgy döntött, hogy hazajön. Meg már kicsit amúgy is fáradt volt a hosszú utazástól. Szóval hiába kapott indulás előtt legalább 10 oltást, a dengue lázat így is megkapta.

Indonéziai úti beszámolója: http://www.396nap.ahogyerzed.hu/ikreator/ahe/cms_pub/content_549-hu.html

Szingapúri beszámolója a dengue lázas sztorival: http://www.396nap.ahogyerzed.hu/ikreator/ahe/cms_pub/content_551-hu.html

További jó kalandozást nektek!

Zita