Bali - Budapest

2010. október 11., hétfő

Denpasar...végre egy kis élet

Mi Singarajaban lakunk: vagyis inkább mellette: Lovinában, ennél is pontosabban Kalibukbuk-ban. A Lovina név, ugyanis egy turisztikai gyűjtőnév több kis északi falunak. Elég kis unalmas hely, előnye, hogy kevés a turista, ezért minden olcsóbb, mint délen továbbá, hogy mivel kb 50 évig holland gyarmat volt, indonéziához képest meglepően jól átlátható az úthálózata. Körülbelül itt ki is merültek az előnyök: a strandra ürül egy csatorna ami rengeteg szemetet hoz, szórakozási lehetőségeink korlátozottak, semmi európai embernek való elfoglaltság nincs...stb no nem panaszkodni akarok, ez csak tényközlés volt.
Az elmúlt hétvégét azonban Denpasar környékén töltöttük. Ez Bali turisztikai központja. Fehér homokos strandok, hatalmas hullámokkal a szörfözni vágyóknak, kis rejtett öblök azoknak akik úszni szeretnének. Szórakozóhelyekkel, szépségszalonokkal, gyorséttermekkel, boltokkal... van itt minden, mi szem-szájnak ingere, vagy szimplán amihez minden európai közönség amúgyis hozzá van szokva.

Ez például Padang Padang strandja, az első képen az ösvény látható, ami a strandra visz, a második képen maga a strand Balázzsal az előtérben.

Itt pedig én vagyok épp nagyon okos arcot vágva:

Kuta Beach

Ami még érdekes, hogy bár az alkohol nagyon drága (1üveg whisky: kb 500ezer IDR = 12ezer HUF) a szórakozóhelyek rengeteg italakciót kínálnak: koktélok, sör 15-20ezer IDR.
A gyorséttermek körülbelül olyan árakkal dolgoznak, mint a magyarországi nagy-testvéreik, jellemző rájuk, hogy mind non-stop és kínál házhozszállítást is. Én már igencsak ki voltam éhezve, úgyhogy addig rágtam Balázs fülét, amíg elmentünk egy Pizza Hut-ba: helyi viszonylatban őrült drágán kajáltunk: pizza cheesy bites-al 100ezer IDR plusz adó vagyis ketten ettünk kb 2400 HUF-ért :)

1 megjegyzés:

panna donka írta...

iszonyat aranyos kép^^