Bali - Budapest

2011. január 15., szombat

Trópusi ünnepek

December hó nélkül. Karácsony karácsonyi hangulat nélkül.indoSanta Szilveszter zuhogó esőben, pezsgő nélkül. Számomra egészen elképesztő, hogy emberek Balit választják úticélnak decemberben. Először is esős évszak van, tehát még ha nem is zuhog általában felhős az idő. Másodszor: könyörgök! Karácsonyról beszélünk! hulló hópelyhek, forralt bor és mézeskalács-illat, ajándékvásárlási rohamok és nyálas karácsonyi dalok időszaka… nem normális, aki a legjobb keresztény ünnepet kihagyja és eljön egy: muszlim ország főként hindu vallású szigetére esőben áztatni magát. És ezen még az sem segít, hogy 30 fokban mikulásruhás, izzadó indonézek osztogatják az éttermek szórólapjait (és némi cukorkát a fiúknak…)

xmasprawn


Nekünk a Szenteste Lovinában, egy éttermi vacsival telt, majd egy nonstop internetkávézóban skype-on végignézhettem az otthoni ajándékbontást és minden eddiginél jobban hiányolhattam a családomat…


…persze ajándékozás azért volt, Balázs egy dualsimes mobilt kapott tőlem 1600W(ami ránézésre elpusztíthatatlannak tűnik), én pedig egy napszemcsit tőle. Továbbá beszereztünk egy 1600W—os gépállatot, úgyhogy most már egy Philips hajszárító büszke tulajdonosaként nem tudok hajat szárítani, mert a masinám mindenhol leveri a biztosítékot.


Szilveszterkor délre indultunk. A 80km-en keresztül áztunk, de mire Kuta környékére értünk reménykedni kezdtünk, ez persze csak átverés volt. 9kor zuhogni kezdett, úgyhogy az éjfél egy butik eresze alatt ért minket Balázzsal, mert onnan nem jutottunk tovább.

Nincsenek megjegyzések: